netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Göteborg Energi

Vad säger våra medarbetare?

Petter

Projektledare

Filippa

Utvecklingsingenjör

Malin

Anslutningsingenjör

När Petter bytte arbete från konsult på ett globalt företag till Göteborg Energi hade han en del fördomar. Men det blev inte riktigt som han tänkt sig…

- Skillnaden mellan att jobba i ett privat bolag och på Göteborg Energi är inte så stor som jag trodde. Jag hade jobbat på ett internationellt konsultbolag där det var ett ganska högt tempo. Jag hade kanske lite fördomar när jag skulle jobba för ett kommunalt bolag men det är väldigt mycket drivna människor på Göteborg Energi och det finns en stark vilja att göra skillnad, säger Petter.

Världspolitik och klimatfrågan

- Att jobba som projektledare är väldigt intressant i sig men just energibranschen är ju superviktig för hur vi ska kunna lösa klimatproblematiken. Det är en skön blandning av omvärldsfrågor och världspolitik och det finns ett väldigt stort intresse av att lösa energifrågan som är så kopplad till miljöfrågan. Och att man får vara med på ett litet hörn och bidra till det är ju väldigt kul, säger Petter avslutningsvis.

Kan en utvecklingsingenjör vara med och rädda världen? Filippa är en av våra medarbetare som inte är rädd för att ta ansvar. För att hennes arbetsdag ska kännas meningsfull vill hon vara med och göra skillnad på riktigt.

- Jag vill jobba på ett företag som gör något bra för samhället och planeten. Det är jätteviktigt för mig. Jag har fått mycket ansvar på kort tid och det tycker jag är väldigt roligt. Man tror på unga ingenjörer och värdesätter den kunskap som vi har.

Spännande utvecklingsprojekt i framtiden

I sin roll på Göteborg Energi känner Filippa att hon både kan påverka sitt arbete och utvecklas i sin yrkesroll. Framtidens energiförbrukning är självklart utmanande men i utmaningarna finns också möjligheter att tänka i helt nya banor.
  - Göteborg Energis roll i utvecklingen mot ett hållbart samhälle är självklart att pusha Göteborg som stad att bli så hållbar som möjligt. På ett energibolag får man jobba med alla energislag och att då få till helheten i systemet var det som lockade mig. Jag tror att det kommer fortsätta att vara mycket spännande utvecklingsprojekt i framtiden. Vi är verkligen inte hela vägen i mål ännu. Det kommer krävas mer nya installationer och smartare styrning för att utnyttja energin på ett bättre sätt för att vi ska klara av att leva i ett fossilfritt samhälle.

Hur är det att som kvinna jobba inom en bransch med mestadels män? Bra, tycker Malin som samtidigt brinner för att värva fler kvinnor till sin yrkeskår. Att arbetsmarknaden är jämställd är en av hennes drivkrafter på jobbet.

- Jag tycker att det är väldigt viktigt att vi är jämställda. Att arbetsmarknaden är jämställd. För det blir ett mycket bättre samarbete. Mångfald överhuvudtaget tycker jag är jätteviktigt. Jag är utbildad elkraftsingenjör och jag är väldigt intresserad av att framförallt tjejer ska ta sig in i de här yrkesrollerna som är mansdominerade. På Göteborg Energi har jag fått chansen att utbilda mig och det var jätteinspirerande och utvecklande, säger Malin.

Ett livspussel som funkar

Att få vardagen att gå ihop är ett svårlagt pussel för många av oss. Malin uppskattar möjligheten till flexibla arbetstider.
  - Jag tycker att man på Göteborg Energi får väldigt stor support i att ta hand om sig själv. Plus att flextiden gör att jag kan komma lite olika tider på mornarna och kan gå hem olika tider på eftermiddagarna. Det känns flexibelt och jag tycker att jag får ihop det med livet.