netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

160 000 lediga jobb inom statliga verksamheter

En ny undersökning visar att inom 5 år kommer statliga verksamheter behöva anställa 160 000 personer. Det är störst behov av personer med en vidareutbildning som civilingenjör och ekonom.

Undersökningen Framtidsjobb i staten 2013-2018 som är gjord av fackföreningen ST visar att det beräknas finnas 160 000 lediga jobb inom statliga sektioner inom de närmsta 5 åren. Siffrorna kommer från en enkät som skickats till 70 olika vitt skilda statliga bolag, universitet och myndigheter.

De yrkesgrupper som har den största efterfrågan är civilingenjörer, ingenjörer, ekonomer, IT-specialister, jurister och miljövetare. Enkäten visar att kompetenskraven kommer att ändras och 37% av de som svarade på enkäten påstår att det kommer bli en ökad efterfrågan på personal med högskolekompetens.

Detta beror på att det är fler statliga sektioner som låter sina anställda ha mer frihet och bli ”sin egen chef” på ett annat sätt än tidigare. Det stora rekryteringsbehovet beror på en vanlig jobbrotation kombinerat med en större pensionering än tidigare perioder.