netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Bearbeta presumtiva arbetsgivare på flera fronter

Fredrik von Essen, näringspolitisk expert på IT- och telekomföretagen, delar här med sig av några av sina bästa karriärtips.

Hans tips till den som snart tar examen och ska söka sig ut på IT-arbetsmarknaden är att vara aktiv och bearbeta presumtiva arbetsgivare på flera olika fronter parallellt. Fredrik von Essen passar gärna på att slå hål på en av de vanligaste myterna om IT-branschen, nämligen att dess yrken är repetitiva och tungt tekniska. De flesta IT-jobb är, enligt Fredrik von Essen, i själva verket relativt varierade.

-   När man söker IT-jobb tycker jag att man bör lägga mycket fokus på att undersöka vilka utvecklingsmöjligheter arbetsgivaren erbjuder. Eftersom IT är ett så vitt begrepp och de flesta IT-företag erbjuder ett brett spektra av arbetsuppgifter och yrkesroller så är det definitivt befogat att fråga arbetsgivaren vilka utvecklingsmöjligheter som erbjuds, säger Fredrik von Essen.

Outsourcingtrenden gör att enklare arbetsuppgifter minskar till förmån för mer komplexa uppgifter.

Ousourcingtrenden och offshore gör att vissa arbetsuppgifter minskar till förmån för mer komplexa arbetsuppgifter och kompentens som gör att systemen fungerar hos kunden, som kan samordna mellan kund och leverantör, efterfrågas allt mer. Den pågående outsourcing- och offshoringtrenden föder nya kompetensbehov. En av de mest efterfrågade kompetenserna just nu är outsourcingspecialister som kan koppla ihop svenska företag med utländska IT-leverantörer.