netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Bjud upp till dans

När du söker jobb, uppdrag eller bygger ditt nätverk är det viktigt att du vågar bjuda upp till dans, tipsar Nina Jansdotter, karriärcoach och beteendevetare.

Jag har ytterligare ett jobb ibland och det är eventfixare. En typ av event jag brukar arrangera är tidig nattklubb eller after work med dans. Det är betydligt roligare med ett fullt dansgolv än ett tomt, så när det är för få gäster brukar jag ställa mig utanför baren och fråga de som går förbi om de vill komma in och dansa.

Välkommen in och dansa, säger jag med ett leende.

Vad tror du händer då?

En del tycker det är pinsamt och tittar ner i marken. Somliga svarar nej tack. En del skrattar och säger nej inte just nu men kanske sedan. Någon säger, ja varför inte och tittar in. Av de som tittar in går en del ut nästan direkt men det fina är att några stannar länge och dansar och har kul och tackar mig senare för att jag bjöd in dem.

Vad har detta med jobbsökande att göra?

Jo, det är samma sak. Du behöver fråga efter möten. Du behöver skicka kontakförfrågningar, ringa kalla samtal och hålla dina befintliga kontakter varma.  Du behöver skicka ditt CV ett antal gånger och tyvärr många gånger inte få något svar alls.

Ibland kommer någon tycka att du är ”pinsam” som frågar dem och de får stå för dem. De kanske ändå inte är de du vill ha på din ”fest”. Men om du fortsätter ditt jobbsökande ändå men det jag nämnde ovan kommer du att öka dina chanser att komma på intervjuer, träffa personer som kan öppna dörrar för dig och du kommer att få fler följare i sociala medier och dina jobbchanser ökar många gånger mer än om du inte bjuder upp någon alls till dans.

Ibland tar det längre tid att få resultat än du vill men olika typer av aktiviteter vad gäller jobbsökande och nätverkande ger alltid någonting oavsett om du inte ser det fulla resultatet av det du gör idag. Trägen vinner. Håll upp modet. Umgås med andra som också vill liknande som du och hjälp och peppa varandra. Det är både roligare och effektivare att vara två eller fler som hjälps åt.

Vem vill du se på ditt dansgolv? Våga bjud upp.

/Nina Jansdotter