netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Bli headhuntad - Låt jobben komma till dig

Vissa människor tillbringar hela livet med att försöka hitta jobb utan vidare framgång, medan andra blir erbjudna attraktiva jobb i överflöd. Är de sistnämnda extra tursamma, eller vet de bara knepen? Här får du tipsen som hjälper dig att bli headhuntad.

Att bli erbjuden ett jobb utan att faktiskt ha sökt jobbet är det som kallas för att bli headhuntad. Personer som blir headhuntade behöver nödvändigtvis inte vara bättre eller mer kompetenta människor, utan i princip vem som helst kan bli headhuntad om man behärskar tillvägagångssättet.

Headhuntingprocessen hos ett headhuntingföretag sker vanligtvis i tre olika steg. Först kartläggs jobbprofilen till den tjänst arbetsgivaren söker. Här kommer man fram till vilken typ av person som söks och vilka kvalifikationer som önskas. Sedan söks lämpliga kandidater i olika nätverk, i företag och med hjälp av kontakter. När man hittat en passande kandidat görs en rad olika djupgående intervjuer. Sista steget är ett möte mellan arbetsgivaren och kandidaten där de får lära känna varandra.

Så blir du headhuntad

1. Börja bygg en relation
Skapa en relation till en headhunter. Kanske har någon i din bekantskapskrets haft kontakt med en headhunter, som kan presentera er för varandra. Se detta som något långsiktigt du måste bygga upp och förvänta dig inte att bli erbjuden jobb direkt.

2. Skicka inte en spontanansökan
Att spontansöka är ingenting som rekommenderas. Om en headhunter inte har bett om ditt CV så hamnar din ansökan bara i papperskorgen.

3. Sälj in dig själv
För att lyckas måste du vilja synas, vara kreativ och arbeta hårt. När du väl har fått till ett möte eller en telefonintervju med en headhunter gäller det att sälja in dig själv. Visa att du är bäst på det du gör!