netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Energibranschen erbjuder intressanta karriärmöjligheter

Energibranschen är i fokus på många sätt just nu, inte minst i samband med att utvecklingen av förnyelsebara energikällor och smarta nät blir allt mer påtaglig. Just nu krävs mer kompetens än någonsin i arbetet med att ställa om samhället till förnyelsebara energikällor.

Branschorganisationen Svensk Energi organiserar några av Sveriges främsta energiföretag. För den som är civilingenjör är energibranschen ett dynamiskt och mycket intressant alternativ just nu. Nästa stora steg för elnätsföretagen blir att rusta elnäten för att hantera den utökade mängden av förnybara produktionskällor, främst vindkraft.

Denna utveckling drivs särskilt av EU:s mål till 2020 gällande förnybar energi och klimat, vilket driver på utvecklingen rejält. Ytterligare en stor utmaning är att effektivisera elnäten och hitta innovativa sätt att producera och distribuera allt större mängder förnyelsebar energi.  Medelåldern är dessutom hög i energibranschen, vilket öppnar upp många intressanta möjligheter.

I takt med att antalet elbilar ökar på marknaden blir behovet av grön el allt större. Regeringens målsättning är att den svenska bilparken ska vara oberoende av fossila bränslen år 2030, vilket ställer krav på att bygga upp en laddinfrastruktur som gör det möjligt att ladda alla de nya elbilar som förväntas dyka upp på marknaden på ett smidigt sätt.  Den som har erfarenhet och kompetens inom miljö har med andra ord flera bra skäl till att vända blickarna mot just energibranschen framöver.