netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Lyckas med din karriärdröm - 5 tips

Att bli designer är ett yrke som många listar som sitt drömjobb och med all rätt. Det är en intressant värld som lockar med all sin glamour, stora visningar och vackra människor. Det är en värld som alltid har skapat drömmar hos människor i alla åldrar världen över.

Många tror felaktigt att det är en enkel, bekväm och enbart en glamorös värld att vara designer. Men det är ett jobb som kräver mycket kunskap, utbildning och enorm egen vilja. För de som är födda i branschen och har föräldrar med kontakter blir det givetvis lättare.

”Om du har tillräckligt med driv och tro på dig själv så kommer du att nå ditt mål oavsett om du är född med eller utan silversked i mun”, säger malmödesignern Linn Widén med det egna märket LINNfashion som är på väg att bli en ny stjärna på designhimlen.

 

Här kommer Linn Widéns viktigaste tips för dig som vill nå din dröm och inte bara inom design:

1. Lita på dig själv
Gå din egen väg. För att nå sitt mål måste man lita på sig själv och våga gör saker och ting ”annorlunda” och på ditt eget sätt. Inspireras gärna av andra men hitta din egen ton i det du gör.

2. Tänk långsiktigt
Var uthållig och tänk långsiktigt. Bygg noga och strategiskt steg för steg så att du blir stark och stabil, dels som person men även i ditt varumärke.

3. Var ambitiös
Arbeta så att ”svetten lackar”. Lär känna var dina egna gränser går och hur mycket du orkar och när du vet det så och driv dig själv till max.

4. Lär nytt hela tiden
Sträva alltid efter mer kunskap, var vetgirig och ha huvudet på skaft i allt du gör. Tänk på att i varje situation och i varje möte med en ny människa kan du lära dig något nyttigt inför framtiden.

5. Relationer är viktiga
Var ödmjuk. Skapa genuina och hållbara relationer med människor. Ensam är inte stark, alla behöver ha ett sammanhang med duktiga människor omkring sig för att lyckas.