netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Filmer med jobb-tema

Arbete i all ära - men visst kan det vara skönt att krypa upp i soffhörnet och titta på när någon annan jobbar som omväxling? Här listar vi några härliga filmer med jobb-tema - så grabba popcornskålen och låt dig inspireras!

Employee of the Month

OmslagFör att imponera på varuhusets nya kassörska, tar sig slackern Zack i kragen och satsar på att bli "månadens anställd" - men det är fler som är ute efter både titeln och tjejen - och kampen blir hård.

Clerks

OmslagAlla har vi haft en dålig dag på jobbet - men när snabbköpsexpediten Dante får ge upp sin lediga dag för att vikarien har smitit, då är det bara början på en riktigt, riktigt jobbig arbetsdag.

Nyckeln till framgång

OmslagMichael J Fox tar en rejäl genväg i karriären på ett multimiljonföretag och avancerar från postrummet direkt till styrelserummet - med inte helt renhåriga metoder.

Wall-E

OmslagHär kan vi snacka om arbetsmoral! Den lille skräpsamlar-roboten Wall-E bara jobbar och jobbar och jobbar - trots att människorna som programmerade honom för länge sedan lämnat sopberget på jorden och gett sig ut i rymden. Men även en arbetsnarkoman kan behöva en break då och då. Det får Wall-E erfara när spaningsroboten Eve dyker upp och ställer hans inrutade liv på ända.

Djävulen bär Prada

OmslagTycker du att din chef är jobbig? Testa Andrea Sachs jobb för en dag och du kommer att tycka att han är en riktig teddybjörn. Här har vi onekligen chefen från helvetet!

Jerry Maguire

Omslag"Show me the money!" Behöver vi säga mer?

The Joneses

OmslagNär familjen Jones flyttar in i förorten med sina lyxbilar, snygga kläder och trendiga teknikprylar väcker de snabbt avundsjuka hos grannarna. Alla vill ha det de har! Men att jobba som levande reklampelare - och utnyttja grannarnas habegär för att öka försäljningen hos de företag de jobbar för - börjar snart tära på familjens samvete. Svart komedi om konsumtionssamhällets mörka baksida.

Wallstreet

OmslagGordon Gekko har bara ett motto - "Greed is good" - tills det straffar sig, vill säga. Girighet och korruption bland 80-talets finansvalpar i New York.

Exam

OmslagNervös inför anställningsintervjun? Se då inte den här filmen förrän efteråt.

Bee Movie

OmslagDet lilla honungsbiet Barry gör revolt i honungsfabriken när han inser att om han inte gör något radikalt så kommer han att vara fast i samma klibbiga jobb livet ut. Visar att även en enskild liten individ kan göra ett stort intryck i arbetslivet - bara man står på sig och följer sina drömmar.

Up in the Air

OmslagRyan har det inte alltid så kul på jobbet - hans jobb är nämligen att sparka andra från deras.

Julie & Julia

OmslagTvå kvinnor med samma dröm, men i helt olika tidsepoker, ställs mot liknande utmaningar på sin väg mot framgång inom matlagningsvärlden. En riktig feelgood-film.

Antz

OmslagEn riktig arbetsmyra byter karriär och upptäcker en helt ny värld av möjligheter.

View From the Top

OmslagDonna har bestämt sig - hon ska bli flygvärdinna - trots att hon aldrig ens satt foten på ett flygplan. Men det tänker hon inte låta stoppa henne. Inspirerande om att kämpa för att uppnå sina mål.

Kiki's Expressbud

OmslagVad finns det egentligen för jobb för en häxa, när det enda man egentligen kan är att flyga på en kvast? Starta en budfirma så klart!

Office Space

OmslagTräffsäkert om livet på ett kontor. Hög igenkänningsfaktor och en stor portion humor.

Working Girl

OmslagEn riktig klassiker när det gäller filmer med jobb-tema. Handlar om den lite klumpiga, men väldigt smarta tjejen som med en rejäl dos självförtroende lyckas ta revansch på sin oärliga chef och nå toppen - allt på sina egna villkor. Starkt!

 

Har du någon egen favoritfilm med jobb-tema som har inspirerat dig i arbetslivet? Diskutera gärna i kommentarterna.