netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Internationella karriärmöjligheter lockar i årets upplaga av Juristbarometern

2011 års upplaga av undersökningen Juristbarometern, som ges ut av företaget Blendow Group, visar att de unga juristerna helst vill jobba i domstol, 29,4 procent av respondenterna anger domstolsarbete som det mest attraktiva karriäralternativet.

Drygt 59 procent anger att det är möjligheten till en trygg anställning som lockar med domstolsarbetet.  Utrikesdepartementet hör också till de populära arbetsgivarna, drygt 28 procent av juriststudenterna vill jobba där.

Många lockas också av FN och de internationella karriärmöjligheter som erbjuds där.  Advokatbranschen är däremot inte alls lika attraktiv.  Mannheimer Swartling är dock den populäraste byrån, där 13,9 procent av respondenterna gärna vill jobba. Vinge, Lindahl och Setterwalls finns också med bland de populäraste byråerna. Men 26,4 procent av kvinnorna säger nej till byråvärlden, medan motsvarande siffra bland männen är 15,2 procent.  Google, Ikea, TV4, Handelsbanken och Spotify toppar listan över populära företag, men relativt få satsar på en karriär som bolagsjurist.