netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Komplettera examen med certifieringsutbildningar och bli attraktiv på arbetsmarknaden

IT-utbildningarna på högskolan är ofta både gedigna och relativt heltäckande. Men trots att man som student lär sig mycket som går att applicera i yrkeslivet så finns det ofta ett glapp mellan studenternas kompetens och den kompetensprofil arbetsgivarna efterfrågar.

Ofta räcker det att komplettera sin högskoleutbildning med ett par intensiva certifieringskurser för att den egna kompetensprofilen ska vara i linje med vad arbetsmarknaden efterfrågar.

Just nu är kompetens inom .NET och Java mest efterfrågat, men trenden är föränderlig och nya programspråk utvecklas ständigt.  Tobias Strandh på utbildningsföretaget Informator ser många fördelar med att ständigt vidareutvecklas genom att kontinuerligt gå olika certifieringsutbildningar sedan man kommit ut i arbetslivet.

Om du är duktig på att förhandla dig till många kurser och är mån om att certifiera dig i den senaste tekniken så signalerar det till din arbetsgivare att du är alert och beredd att lägga tid på att uppdatera din kompetensprofil. Det kan på sikt leda till bättre karriärmöjligheter. Den som kontinuerligt uppdaterar sin kompetensprofil med nya certifieringar har goda förutsättningar för att vara fortsatt attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är vanligt att arbetsgivare skickar en grupp om tio eller tolv medarbetare, som går en intensivkurs för at komplettera med den specifika kunskap som arbetsgivarens kunder efterfrågar för tillfället. Många väljer att kombinera en renodlad teknikkurs med en ”mjukare” kurs i exempelvis projektledning eller projektmetodik, exempelvis Scrum, som är väldigt efterfrågat just nu, enligt Tobias Strandh.