netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Många chefer beredda att ta jobbsamtal under semestern

Svensk Chefsförening har undersökt hur förutsättningarna för ledarskap ser ut för dagens chefer. I Chefsföreningens undersökning säger 85 procent av cheferna att de arbetar övertid varje vecka. De högsta cheferna och chefer i privat sektor leder övertidsligan.

Många chefer har svårt att koppla av och känner sig ofta stressade.  Oroväckande nog visar undersökningen dessutom att många chefer väljer att vara tillgängliga på semestern, gå till jobbet även när de är sjuka och ibland sover dåligt på grund av jobbet.

 

Andelen som jobbar fast de är sjuka uppgick till hela 75 procent, medan 74 procent uppgav att de är tillgängliga på telefon och e-post även under semestern. 20 procent av cheferna anser sig inte få den vila och den återhämtning de behöver.  På frågor om lönen svarade 21 procent att de inte ansvarar för lönesättningen och 33 procent att de saknar tillräckliga mandat för lönesättningen. 30 procent av de privatanställda cheferna ansvarar inte för lönesättningen.

 

Två tredjedelar av cheferna som besvarade undersökningen överväger att byta jobb, vilket förstås gör Svensk Chefsförening bekymrade, inte minst eftersom en undersökning från Sveriges kommuner och landsting visar att nästan 40 procent av de kommunala cheferna runtom i landet kommer att gå i pension under de kommande tio åren.