netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Mingla dig till nya jobbet

Är du ute efter ett nytt jobb? Då finns det andra alternativ än det klassiska CV:t och personliga brevet. En av de senaste och hetaste urbana trenderna är att mingla sig till ett jobb. Detta kan ske var som helst: på bussen, på gymmet, i toalettkön eller de kanske mer väntade platserna, så som de rekryteringsträffar som anordnas. Här får du de bästa knepen för att lyckas med ditt minglande.

Förberedelse är a och o
Att ge sig ut och mingla oförberedd kan sluta i princip hur som helst. För att verkligen lyckas i mingelvimlet krävs en del förberedelser från din sida. Om det är en planerad träff försök ta reda på vilka som kommer dit. Var sedan noga med att välja en passande klädsel som förmedlar ditt budskap på rätt sätt. Sätt sedan upp mål för träffen; vad vill du få ut av dagen? Förbered även en kort presentation av dig själv som berättar vem du är och vad du är ute efter.

Våga ta kontakt
Det klassiska ”räcka fram handen och presentera för- och efternamn” fungerar, men våga prova lite mer oväntade inledningar. Kanske börja med en inbjudande och trevlig kommentar, prata om dagen och dina förväntningar eller ställ en fråga. Kom ihåg att de första sekunderna är avgörande för intrycket som personen får av dig. Se till att bli minnesvärd – på ett positivt sätt!

Ha rätt mingelattityd
När du inlett ett samtal är det viktigt att komma ihåg vissa tumregler och ha rätt attityd. Börja inte som en jobbig telefonförsäljare och ös på med en massa fakta och bra argument om dig själv, utan ställ frågor. Det är nyckeln till framgång inom att bygga upp ett bra kontaktnät. Var ödmjuk, ärlig, lyhörd och agera lite som en detektiv. Ställ nyttiga frågor som ger dig användbara svar.

Var generös – det gynnar dig i längden
Det handlar om att du ska sälja in dig själv, men var inte för snabb med att berätta vad du är ute efter – då verkar du girig. Ta dig istället tiden till att fråga den andra personen vad den är ute efter och se över om du kan hjälpa till med personer från till kontaktnät. En modern säljare är en som lyssnar. När du uppfattas som generös och hjälpsam kommer andra att vara mycket mer benägna att hjälpa dig sen, utan att du ens behöver fråga!

Avsluta enkelt
Använd inte de klassiska ursäkterna, till exempel att du ska besöka damrummet eller fylla på ditt glad, för att avbryta en konversation. Det räcker med att helt enkelt tacka för det trevliga samtalet och gå vidare. Glöm dock inte att byta nödvändiga kontaktuppgifter om ni vill ha vidare kontakt.