netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Så skapar ni en bättre arbetsmiljö

De anställdas trivsel på jobbet beror på en rad faktorer. Det kan exempelvis vara, relationer till kollegor och hur arbetsmiljön ser ut.
Nedan listar vi tips på hur du som chef kan göra er arbetsplats mer trivsam.

Sociala sammanhang

Arbetsplatsen kommer plötsligt bli mer välkomnande om alla känner varandra. Att orda upp mindre aktiviteter kan komma till stor nytta, som exempelvis bjuda alla på lunch, träna ihop, ta en kaffe på rasten eller spela kortspel. Detta kommer bidra till en bättre gemenskap på arbetsplatsen eftersom man får chansen att umgås.

Inredning

Att ha en ombonad inredning med exempelvis växter, sköna soffor, fåtöljer och bra belysning ökar trivseln och produktiviteten bland kollegorna.

För att kunna veta vad de anställda behöver på arbetsplatsen, är det viktigt att du ställer dem frågor. Vad behöver dem för att kunna bli mer produktiva och trivas ytterligare?

Mellanmål

På de flesta arbetsplatser erbjuder arbetsgivaren kaffe. Ett tips är att erbjuda mellanmål som exempelvis, frukt, proteinbars, grönsaker, smoothies eller nötter. Att ha mellanmål tillgängligt förbättrar energin, humöret och produktiviteten på arbetsplatsen.

Dem anställda kommer med stor sannolikhet att uppskatta detta!

Musik

Ha musik med en behaglig volym, detta kan för många förbättra koncentrationen och höja upp humöret. Ett tips är att göra en gemensam spellista där alla kan bidra med en låt eller varför inte låta ansvaret för musiken gå runt mellan kollegorna.

Pauser där ni rör på er

Att bryta arbetet med små pauser och röra på sig lite är mycket effektivt. Att ta en kort paus och röra på sig ökar blodflödet och energin. Detta är även ett bra tillfälle för kollegorna att kunna prata med varandra. Uppmuntra och påminn därför dina kollegor till att utnyttja de korta pauserna att röra och sträcka på sig.