netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Ta den perfekta CV-bilden

En snygg porträttbild ger mer karaktär till ditt jobbsökande. Det är en chans för rekryteraren att få en inblick i din personlighet. Här nedan följer några tips på hur du tar en bra porträttbild.

Ljuset
Ta bilden utomhus, en bild som är tagen inomhus med blixt känns oprofessionell. Bästa ljuset får du i slutet på dagen, då har solen en varm ton som får hud och ögon att se yngre och fräschare ut. Om du skulle ta bilden mitt på dagen så finns det en risk att du får fula skuggor under ögonen.

Komposition
Undvik att ta bilden rak fram ifrån, det ger ett platt intryck. Om du ställer dig lite på sidan och sedan blicka in i kameran får du en levande bild. Le inte för mycket med munnen, du ska ha ett trevligt uttryck i hela ansiktet utan att le för mycket.

Bakgrunden
Bakgrunden på ett porträttfoto ska alltid vara oskarp, då framträder ansiktet mycket mer. Med en zoomfunktion på kameran kan du positionera dig så bakgrunden blir oskarp, avståndet brukar vara 2-3 meter.

Även om bakgrunden ska vara oskarp så ska du få ett professionellt intryck på bilden. Ett enkelt knep på att få det är att ta ditt porträtt framför exklusiv arkitektur. Det får bilden att kännas exklusiv och stilren.