netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Viktigt på jobbintervjun: förbered frågor!

Dagens nyheter rapporterar på nytt om vad som är viktigt på en arbetsintervju. Det vill säga vad man bör och inte bör prata om när man väl blivit kallad till det avgörande ögonblicket. Det finns många uppfattningar om vad detta är och bör vara!

Många jobbcoacher och arbetsförmedlare betonar vikten av att vara orädda att prata om sig själva. Andra menar att man ska få arbetsgivaren att känna sig smickrad och låta dem prata mycket om sig själva. Mitt i allt det där glöms det viktiga – att faktiskt hitta frågor i förväg att ställa till arbetsgivaren.

Gör ordentliga anteckningar först, med frågor att ställa till företaget. Förutom att du då utstrålar engagemang och intresse, minskar det också eventuell nervositet inför intervjun, skriver DN. Att läsa anteckningarna på bussen på väg till intervjun kan därför vara en bra idé. Dels tänker du på något annat än din nervositet – något som är vanligt hos en arbetssökande.

På ynka 20 minuter kan du förväntas leverera information om allt du kan, har tillämpat i arbetslivet och hur mycket du kan tillföra företaget. Att vara förberedd på så många sätt som möjligt är därför inte en dålig idé! Kom också ihåg att övningsträna med någon när och kär med tålamod!