netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Hur du beskriver dina personliga egenskaper under din intervju

Alla personer som ska på en arbetsintervju känner sig förmodligen nervösa och det är normalt.
Du vill ge en bra presentation utav dig själv och beskriva dina egenskaper så bra som möjligt, så du kan få jobbet du sökt.

Det kan kännas svårt att beskriva dina personliga egenskaper under en arbetsintervju på bästa sätt.
Därför kommer vi nedan att lista några tips till dig som ska på intervju, så du kan förbereda dig väl.

När du blivit kallad till intervju är det positivt, på så sätt att du fångade rekryterarens uppmärksamhet, eftersom denne vill veta mer om dig. 

Det finns ingen intervju som är den andra lik och det är viktigt att ha i åtanke när du förbereder dig. Men det finns nästan alltid några intervjufrågor som är återkommande på alla arbetsintervjuer. Nämligen att du ska berätta om dina personliga egenskaper. 

På arbetsintervjun ska du självklart anpassa dina svar och personliga egenskaper utefter vad de efterfrågar. Men det allra viktigaste är att du ger konkreta exempel som kan styrka dina egenskaper du berättar om. Ger du exempel, kommer dina personliga egenskaper att bli mer trovärdiga för rekryteraren. 

Undvik tomma ord under intervjun och stärk dina egenskaper med exempel på situationer där dina egenskaper visat sig och använts. 

Hur ger du konkreta exempel?

Du kommer till din arbetsintervju och tjänsten du sökt letar efter en serviceinriktad, flexibel och strukturerad person. Du ska redan innan intervjun förberett dig väl på att ge bra exempel på egenskaperna. Låt oss ta en kik nedan på hur det skulle kunna låta. 

Serviceinriktad

“Jag arbetade i en butik där jag vardagligen bemötte kunder. Fokuset låg på att ge så bra service som möjligt till kunderna. Jag trivdes bra i rollen jag hade och brann för att möta nya personer och hjälpa till. Det resulterade i att jag fick många kunder som efterfrågade min hjälp.”

Flexibel

“Jagt jobbade som kontorsassistent, det var ett varierande jobb där det var massa olika arbetsuppgifter dagligen. Ena dagen kunde jag få ta emot post och hämta paket. Andra dagen kunde jag få tömma diskmaskinen och se till att det fanns kaffebönor i kaffemaskinen. Jag uppskattade de varierande arbetsuppgifterna. Det viktigaste var att jag fanns tillgänglig på de platser där jag behövdes som mest, så mina kollegor och kunder blev nöjda.”

Strukturerad

“På mitt jobb som kontorsassistent var det viktigt att alla papprena stämde och kom till rätt plats. Det krävde att jag var ordningsam och strukturerad i mitt arbete så allt blev rätt.”

 

När du berättar om konkreta exempel kommer du ge rekryteraren en bättre bild utav dig och varför just du passar för tjänsten. 

Förbered dina personliga egenskaper till konkreta exempel i god tid innan intervjun. På så sätt kommer du kunna redogöra för rekryteraren på bästa sätt varför dina egenskaper passar för tjänsten och du slipper bli stressad när du väl får frågan ställd till dig. 

 

Lycka till!