netjobs.com

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Så lyckas du på ditt nya jobb!

När du börjar jobba på ett nytt jobb är det inte konstigt att du känner dig nervös och spänd.
Det är nya saker du ska lära dig och du ska träffa dina nya framtida kollegor.

Nedan ger vi dig tips för att lyckas på ditt nya jobb.

Undvik stress

Börja dagen med att gå upp i tid, så du i lugn och ro kan göra din morgonrutin och på så sätt slipper en stressfull morgon på väg till det nya jobbet. 

Ha i åtanke att du hellre ska vara lite för tidig än sen första dagen. 

Planera redan dagen innan vad du ska ha på dig. Är det så att dem har en klädkod på företaget eller kan det vara så att du kommer få specifika jobbkläder? Se till att ha koll på det i god tid innan du ska börja din första dag på ditt nya jobb. 

Du är inte ensam 

Det är lätt hänt att du känner dig ensam i det du känner inför din första jobbdag. Men saken är att alla har varit ny någon gång och du kommer komma in i dem nya arbetsuppgifterna och rutinerna snabbt. 

Det är vanligt att tänka att du inte ska ställa så mycket frågor eller be om hjälp. Tänk inte så, ställ de frågor du vill ha svar på, på så sätt kommer du att förstå dina uppgifter och utvecklas i din roll snabbare. 

Umgås med dina kollegor

Följ med dina kollegor på rasterna och ta en kaffe och tacka ja om du får inbjudningar till en lunch. Eller så kan du själv ta initiativ till olika aktiviteter?

Det kan kännas läskigt men det kommer bara att gynna dig, på så sätt att du lär känna dina nya kollegor och det kommer bidra till din trivsel på jobbet. 

Skriv ned viktiga saker

De första dagarna brukar innehålla mycket ny information. Se till att du har med dig ett block så du kan skriva ned behövlig information. Det visar dels att du är intresserad och dina anteckningar kommer att gynna dig genom hela inlärningsprocessen. 

 

Lycka till!