netjobs.com

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Netjobs.coms integritetspolicy/användarvillkor.

Tips - Skapa en inre målbild

Gör som idrottsmän och kvinnor - skapa tydliga målbilder när du söker jobb eller rent allmänt när du planerar din karriär, tipsar Nina Jansdotter, karriärcoach och beteendevetare.

På samma sätt som inom idrotten är det gynnsamt att visualisera sig själv som om du redan hade nått ditt mål, som om du redan var där. Att du tydligt ser dig själv i den situationen att du har fått det jobbet du strävar efter. Speciellt värdefullt är det att du jobbar så i tanken när du har det tufft och kanske är på väg att ge upp.

Få personer dansar sig fram utan hinder i karriären, även om det verkar så. Nästan alla har bakslag någon gång även om inte alla talar högt om det eller gör inlägg om det i sociala medier.

Pröva:
Lägg eller sätt dig så bekvämt som möjligt och slut ögonen en stund. Andas djupa andetag och liksom landa i dig själv och i nuet. Slappna av i kroppen. Fokusera igen på din andning. Släpp det som är jobbigt och det du bär med dig som hindrar dig så att du kan blicka framåt.

Vart vill du nå?
Hur vill du jobba?
Med vem?
Vad vill du bidra med?

Se dig själv redan ha ditt drömjobb. Upplev den situationen så verkligt du kan i tanken. Hur känns känslan när du är på det jobbet? Fantisera utan begränsningar. Vem är du då om du inte sätter stopp för hur du skulle vilja vara? Vad du skulle vilja bli? Hur framgångsrik är du då?

När du skapat en tydlig bild för ditt inre över ditt mål förbered dig att komma tillbaka till rummet och dagen. Bevara den tankekarta du nu har skapat och kom ihåg att plocka fram den ofta för att den ska vara din vägvisare.

Då blir du en medskapare i ditt eget liv och det är större chans att det du vill kommer att hända. Våga tro att det är möjligt för dig att få mycket mer av det du hoppas på.

Du är unik och det finns ingen mer som du.

Lycka till.

/Nina Jansdotter